چهرهی غریبهها
هزر دیووی زیستشناس آمریکایی در یک پروژهی جالب مطالعات ژنتیک را به وادی هنر کشانده است. او با الهام گرفتن از سرویسی که پلیس آمریکا به تازهگی راهاندازی کرده بود، تصمیم به اجرای پروژهی «چهرهی غریبهها» گرفت. این سرویس به نام «Snapshot» میتوانست با بررسی آثار به جا مانده از صحنهی جرم، مانند اثر انگشت، تار مو و ... و سپس با تحلیل دیانای، جزئیاتی را از چهرهی مجرمان پیشبینی کند.
او در پروژهی اخیرش به خیابانهای مختلف رفته و به دنبال باقیماندهای از آدمها به جستوجوی کف پیادهروها و زبالهها پرداخته است. دیووی از ته سیگارها، آدامسها و تار مو نمونهبرداری کرده و آنها را به آزمایشگاه خود انتقال داده است.
او پس از آزمایش بر روی نمونهها و تعیین فنوتایپ دیانای، ویژهگیهایی از چهرهی افراد را شناسایی کرده و به کمک نرمافزارهای تشخیص چهرهی موجود، تصویری احتمالی از این آدمهای غریبه را ارائه داده است. او از این آزمایشها توانسته اطلاعاتی مانند نژاد، جنسیت، رنگ مو و رنگ چشمها را به دست آورد. اگرچه که این محقق مدعی شباهت تمام و کمال ماسکهای نهایی با صاحبان دیانای نیست، اما مطمئن است که تا حد زیادی به چهرهی آنها نزدیک شده است.
این پژوهش که به نوعی اهداف هنری را هم در دل خود دارد، بیشتر به دنبال ایجاد چالش در ذهن مخاطبان و مردم دنیا پیرامون ژنتیک و استفادههای خوب و بد از آن بوده است. نحوهی ارائهی نوین و خلاقانهی آثار که به صورت ماسکهای متصل به دیوار یا سردیسهای مجسمهمانند بوده، بیش از پیش توانسته توجه رسانهها و مردم را نسبت به این علم مرموز و هیجانانگیز برانگیزاند. پیش از این اگرچه با ساخت تصاویر سهبعدی رایانهای، پلیس و پژوهشگران میتوانستند استفادههای هاکاربردی از این رمزگشایی دیانای داشته باشند، اما امروز به کمک فناوری پرینت سهبعدی تمامرنگی، چهرهها با جزئیات کامل و قابل لمس، قابلیت ارائه در نمایشگاه و هر جای دیگری را دارند.
این پژوهش چالشهایی مانند حریم شخصی را در رابطه با مشخصات فیزیکی افردی و اطلاعاتی که دیانای او مشخص میکند ایجاد کرده است. از طرفی دورنمای جذاب و عجیبی را هم پیش رو ما قرار میدهد؛ آیا به زودی ما قادر خواهیم بود با آزمایشهای ژنتیک و به کمک روشهای نوین ساخت، چهره و حتی بدن کامل گذشتهگانمان را بسازیم؟! به نظر میرسد که این روش به شیوهای پیچیده و غیر دقیقتر کار اسکنرهای سهبعدی را انجام میدهند، اسکن افرادی که حتی ممکن است دیگر در دنیای ما نباشند!
به دلیل نیاز به ساخت دقیق چهرهها، چه از لحاظ ابعاد یک به یک و چه از لحاظ جزئیات رنگ و هندسهی صورت، در این پروژه از پرینتر بایندرجت استفاده شده است که به صورت پودری، مجسمههای تمامرنگی و پرجزئیات را پرینت کرده و آن را آمادهی ارائه در نمایشگاه نموده است.
افزودن دیدگاه جدید